Bicycle Coatings & Care

IGL Coatings Bike

IGL Coatings is al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het maken van high solide coatings met een extreem hoog silica gehalte.  IGL Bike heeft een silica gehalte van maar liefst 80%.  Deze 80% is dus de meetbare coatinglaag die je overhoudt na het aanbrengen. Daarbij is ook de IGL Bike coating ECO friendly en bevat geen VOC’s of gevaarlijke oplosmiddelen. 

Of u nu een mountainbike, wielrenfiets, stadfiets of elektrische fiets heeft, deze coating kan op elke fiets aangebracht worden.

IGL Bike coating is een duurzame bescherming voor uw fiets die makkelijk zelf aan te brengen is, of eventueel bij een dealer aan kunt laten brengen. Afhankelijk van het onderhoud en gebruik kan de coating zeker 2 tot 4 jaar blijven zitten.

Bestel uw kit makkelijk en snel in onze shop

ONZE PRODUCTEN ZIJN GETEST EN VOORZIEN VAN KEURMERKEN

onderhouds producten

IGL Coatings Bike Wash

IGL Coatings Ecoclean Wash is een pure shampoo die het oppervlak in één eenvoudige stap reinigt. Wash is speciaal ontwikkeld voor het onderhouden van gecoate oppervlakken. 

Wash gebruik je voor het basis onderhoud van je gecoate fiets, IGL Coatings Wash is een low foam shampoo 1 dopje is voldoende voor 5 liter water. 

Ook wash bestel je snel en eenvoudig in onze shop

IGL Coatings Enhancer

Enhancer is het perfecte product voor het onderhouden en conditioneren van je coating. Ook verwijder je met IGL Coatings Enhancer eenvoudig lichte vervuiling zonder dat je direct met water en emmers aan de gang hoeft. 

Door de hybride formule combineren we de eigenschappen  van sealant en wax in 1 product. Dit resulteert in een prachtige glans van natuurlijke wax met de duurzaamheid van een sealant. 

IGL Coatings Paint

Heb je geen water bij de hand? Ben je op bike trip?

Dan is IGL Coatings paint de oplossing om je fiets toch te onderhouden en schoon te maken. Paint is onze waterless wash oplossing, Paint is zo ontwikkeld dat het het vuil omkapselt en op deze manier veilig maar zonder water het oppervlak reinigt en voorzien van een extra laagje bescherming.

Verkrijgbaar in 500ML of 5L verpakking.

 

IGL Coatings Multi

IGL Coatings Multi is een sterke alles reiniger en ontvetter. Multi is daardoor zeer geschikt voor het verwijderen van vet en smeermiddel, maar ook het reinigen van je drivetrain is voor multi een geen probleem. 

Multi is niet geschikt voor gebruik op een gecoat oppervlak, wil je daar vet of smeermiddelen van verwijderen gebruik dan IGL Coatings Precoat. Deze standaard in de bike coating kit maar is ook leverbaar in groot verpakking.

IGL Coatings Premier

Wil je wel bescherming maar geen coating?

Dan is IGL Coatings Premier het perfectie product voor je, premier beschikt over dezelfde technologie als de bike coatings echter  verwerkt is een makkelijk spay-on whipe-off product. Premier is ook te gebruiken voor het conditioneren van je gecoate bike, simpelweg na een wasbeurt een laagje Premier aan en je coating is weer helemaal up to date. 

IMPROVED RESISTANCE AGAINST

accessoires voor het onderhoud

Dual Side Microfiber towel

De Dual Side Microfiber towel is voorzien van 2 zijde, 1 met korte vezels. Deze is te gebruiken voor bijvoorbeeld het verwijderen van vet en smeermiddelen in combinatie met IGL Coatings Multi. De andere kan van de doek is voorzien van een lange vezel welke zicht weer uitstekend leent voor het gebruik van IGL Coatings Premier of Enhancer. 

Een 3e optie waar deze doek voor te gebruiken is het drogen van je fiets nadat je deze gewassen hebt.   Door de 450GSM microvezel neemt de doek goed water op en is het drogen een fluitje van een cent. 

 

microvezel doek

Bike wash mitt

Met deze kleine en compacte wash mitt kun je je bike perfect onderhouden. wassen was nog nooit zo makkelijk. De bike wash mitt is gemaakt van het zelfde materiaal als de normale wash mitt die in de automatie branch gebruikt wordt. 

Het materiaal neem het vuil op zodat het niet op de oppervlakte blijft en krassen kan veroorzaken.